karditsa365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος η αντιμετώπιση της ακρίβειας – Αυτά που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται χρεοκοπία χωρίς επιστροφή

Κοινοποίηση

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για την ακρίβεια, σε ένα άτυπο ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών λίγες ημέρες πριν τις κάλπες του Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πληθωρισμό της απληστίας και για κερδοσκοπική τακτική των πολυεθνικών. Αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ανάχωμα στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, ενώ επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι προτάσεις του είναι ανεδαφικές και οδηγούν στη χρεοκοπία.

Στα 43 λεπτά που μίλησε ο πρωθυπουργός επιχείρησε να απαντήσει τεκμηριωμένα στην κριτική της αντιπολίτευσης και να διαλύσει κάποιους μύθους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια ή ότι έχουμε τιμές Σουηδίας με μισθούς Βουλγαρίας. Προσπαθώντας να αποδομήσει την κριτική της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα αναχώματα της ακρίβειας, δηλαδή την αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Αυξήσεις που θα έρθουν, που έχουν έρθει για να μείνουν ακόμη και όταν υποχωρήσει ο πληθωρισμός και για τις νέες θέσεις εργασίας και φυσικά για τις επενδύσεις. Άσκησε σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την κοστολόγηση του προγράμματός του. 45,8 δισεκατομμύρια στην τετραετία στοιχίζουν τα μέτρα που εισηγείστε και αυτή τη φορά συνεπάγονται χρεοκοπία χωρίς επιστροφή, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε, όπως είπε και στην επιστολή του των προηγούμενων ημερών προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιτάξει μια πολιτική αυστηρών κανόνων κατά των πρακτικών αθέμιτης τιμολόγησης των πολυεθνικών.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί ελληνικά νοικοκυριά, είναι ελέφαντας στο δωμάτιο, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «μιλάμε λοιπόν για ένα δύσκολο στοίχημα, το οποίο για να κερδηθεί χρειάζεται και χρόνο και συστηματική προσπάθεια, αλλά πριν απ’ όλα χρειάζεται ρεαλισμό και γνώση της πραγματικότητας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «συμφώνησα αμέσως με τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης, καθώς το αντικείμενό της, το ζήτημα της ακρίβειας, είναι πράγματι το πρώτο πρόβλημα το οποίο απασχολεί σήμερα όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Θα έλεγα ότι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Το πρόβλημα της ακρίβειας κυριαρχεί, αφήνοντας πολύ πίσω άλλα ζητήματα, τα οποία μπορεί να άπτονται της καθημερινότητας. Γι’ αυτό και η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί για αυτή την κυβέρνηση απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Και θεωρώ ότι η σημερινή συζήτηση ίσως καταφέρει να μας δώσει μια ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε βάσει στοιχείων και αριθμών, έτσι ώστε οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια, τη μακροοικονομική αλήθεια, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική από αυτό το οποίο αισθάνονται οι ίδιοι. Να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες οι οποίες εκδηλώνονται στη χώρα μας. Να πληροφορηθούν για τα αναχώματα τα οποία έχουμε υψώσει απέναντι στον πληθωρισμό και να μάθουν βέβαια και τις θέσεις όλων των κομμάτων για το σύνθετο αυτό πρόβλημα, πάντα στο πλαίσιο της συνολικής πορείας της εθνικής οικονομίας.

»Πολύ περισσότερο όταν η εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που την ακολούθησε, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα στο φυσικό αέριο σφράγισαν εξαρχής τη δεύτερη θητεία αυτής της κυβέρνησης. Και θα επανέλθω σε αυτό σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μπορέσαμε και αναζητήσαμε μέσα από μια, θα έλεγα αρκετά τολμηρή πολιτική τις αναχαιτίσεις στο ρεύμα.
Σήμερα οι τιμές του ρεύματος έχουν επανέλθει ουσιαστικά στα προ κρίσης επίπεδα, με αποτέλεσμα να έχει μετριαστεί ουσιαστικά η κριτική την οποία μας ασκούσαν πολίτες αλλά και επιχειρήσεις για τις τιμές του ρεύματος. Όμως η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα επιμένει ειδικά στον πληθωρισμό των τροφίμων. Μιλάμε λοιπόν για ένα δύσκολο στοίχημα, το οποίο για να κερδηθεί χρειάζεται και χρόνο και συστηματική προσπάθεια, αλλά πριν απ’ όλα χρειάζεται ρεαλισμό και γνώση της πραγματικότητας».

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2024/tv/maios/20240524-DELTIO1200-BOULH-ARGEITH.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2024/05/20240524-DELTIO1200-BOULH-ARGEITH.jpg

«Η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στις ανατιμήσεις είναι οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις»

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «[…]εδώ και πολλούς μήνες εφαρμόζουμε μια πολιτική με στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των ευάλωτων, αλλά και το χτύπημα της αισχροκέρδειας. Κυρίως όμως γίνεται πράξη η μόνη ριζική και μόνιμη απάντηση στο επίμονο πρόβλημα των ανατιμήσεων και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, σε συντάξεις και σε εκείνα τα επιδόματα, επιμένω, τα οποία στοχεύουν στη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Αυξήσεις οι οποίες προφανώς είναι μόνιμες και θα εξακολουθούν να υφίστανται και μετά το πέρασμα του πληθωρισμού. Δεν είμαι εδώ για να εξωραΐσω καμία κατάσταση, αλλά θα είναι καλό, τουλάχιστον σε αυτήν την αίθουσα, να συμφωνήσουμε ως προς τα βασικά στοιχεία της πορείας του πληθωρισμού τα τελευταία τρία χρόνια και τη σύγκριση της με τα αντίστοιχα στοιχεία της Ευρωζώνης».

Ο πρωθυπουργός έδειξε πίνακα με την πορεία του πληθωρισμού τα τελευταία τρία χρόνια που δείχνει ότι το 2022 ήταν υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ακολούθησε περίοδος που ήταν αισθητά χαμηλότερος και ακολουθεί 3η φάση που είναι λίγο υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μετά έδειξε πίνακα με την πορεία του πληθωρισμού των τροφίμων όπου, όπως ανέφερε, βλέπουμε αντίστροφη πορεία σε σχέση με τον γενικό πληθωρισμό. Είπε ότι υπήρχε εποχή στην αρχή της κρίσης που ο πληθωρισμός τροφίμων ήταν υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όσο, μετά χαμηλότερος και τώρα πάλι υψηλότερος.

«Δεν θα αναφερθώ στα στοιχεία της 5ετίας όπου η Ελλάδα είχε χαμηλότερο μέσο όρο από την ευρωζώνη. Πήγα επίτηδες στην 3ετία γιατί η 5ετία έχει και την περίοδο της πανδημίας» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα πρόβλημα το οποίο δέχονται και τα υπόλοιπα 26 κράτη της Ευρώπης και τα υπόλοιπα 19 μέλη της Ευρωζώνης.

«Δε γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με τόσο μεγάλες διαφορές τιμής στο Παρίσι, στην Αθήνα, στο Άμστερνταμ ή στη Σόφια»

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να μπει φρένο στις κερδοσκοπικές τακτικές των εταιρειών που δεν συνδέονται μόνο με τα ευρωπαϊκά κόστη.

«Οι κολοσσοί του εμπορίου δεν μπορούν και δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τον εφοδιασμό του λιανεμπορίου ώστε να κρατούν ουσιαστικά ψηλά τις τιμές σε χώρες όπου μπορεί να έχουν υψηλά μερίδια αγοράς ούτε και να τις μειώνουν εκεί που θέλουν για να αποκτήσουν για να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση», εξήγησε και πρόσθεσε πως: για να το πω διαφορετικά, δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με τόσο μεγάλες διαφορές τιμής στο Παρίσι, στην Αθήνα, στο Άμστερνταμ ή στη Σόφια».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για μία κερδοσκοπική τακτική που δεν συνδέεται μόνο με τα μεταφορικά κόστη και γι’ αυτό και απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση. «Κατακερματίζει στην πράξη την ενιαία αγορά, τραυματίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Σε αυτές λοιπόν τις πρακτικές πρακτικές πολλών ετών δεκαετιών θα έλεγα, η Ένωση οφείλει να αντιτάξει μία επικαιροποιημένη πολιτική αυστηρών κανόνων», είπε.

Ισχυρίστηκε πως, «αντιδρούμε τώρα γιατί θεωρούμε ότι αυτός ο πληθωρισμός της απληστίας πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και γιατί τώρα έχουμε ευρωεκλογές και πρέπει να καταγράφει το θέμα ως μία ευρωπαΐκή προτεραιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη βουλή αναφέρθηκε σε πέντε μύθους για την ακρίβεια με πρώτο ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια. «Σας απέδειξα ότι δεν είναι πρωταθλήτρια και μία μόνο ματιά στο χάρτη αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι είναι φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλες οι οικονομίες και οδήγησε τις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια μετά την πανδημία», σημείωσε.

«Το να μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη είναι επιεικώς παραπλανητικό»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «το να μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη» είναι επιεικώς παραπλανητικό και «σας διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα».

Για τον πληθωρισμό των τροφίμων είπε ότι έχει την ιδιαιτερότητα ότι το ποσοστό του ελαιόλαδου είναι πολύ υψηλό στην Ελλάδα. «Χωρίς τη συμμετοχή του ελαιολάδου ο πληθωρισμός των τροφίμων θα ήταν στο 2,8% και είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Αυτό που δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε είναι πως η πολιτική μας για αυξήσεις μισθών και συντάξεων υλοποιείται με συνέπεια», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και στο μέσο μισθό. «Όλα αυτά μαζί με ένα ρεκόρ επενδύσεων και 450.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση, συγκροτούν ένα ανάχωμα», ανέφερε.

«Μεταξύ 2015 και 2019, όταν στην Ευρώπη έβρεχε λεφτά κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο δεύτερος μύθος είναι πως έχουμε τιμές Σουηδίας και μισθούς Βουλγαρίας. «Ούτε η Σουηδία, ούτε η Βουλγαρία πτώχευσαν όπως η Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία της ελληνικής οικονομίας που κινείτο περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και πέρασε μια δεκαετία πρωτοφανούς κρίσης. Να θυμίσω ότι μεταξύ 2015 και 2019, όταν στην Ευρώπη έβρεχε λεφτά κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα και λόγω του τρίτου μνημονίου έφεραν την Ελλάδα στο χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Και επειδή ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναστήσει την πολιτική συμμαχία με τον κ. Βαρουφάκη και την κα Κωνσταντοπούλου να του θυμίσουμε ποιοι ήταν οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της μεγάλης καταστροφής. Δεν αρκεί να βλέπουμε μόνο που είμαστε σήμερα αλλά και από πού ξεκινήσαμε», τόνισε.

«Αυτά που εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγονται χρεοκοπία χωρίς επιστροφή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι το 2027 θα διαπιστώσουμε αν η κυβέρνηση έκανε πράξη τη δέσμευσή της για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο στα 1500 ευρώ.

«Συντάξεις ε; 4000 ευρώ σε όλους. 13ος 14ος μισθός… Ας το αντιληφθούμε ότι με τα ίδια προβλήματα παλεύουμε όλοι και μπορούμε να επιμείνουμε μόνο σε ρεαλιστικές λύσεις. Λέτε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά. Όμως τα αναχώματα της Πολιτείας ήταν και συντονισμένα και είχαν συγκεκριμένο αποτύπωμα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Κάποιος να ενημερώσει τον αρχηγό σας ότι φορολογήσαμε τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι σήμερα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν στα προ κρίσης επίπεδα. «Εμείς εξορθολογήσαμε τις τιμές στο βρεφικό γάλα και απαγορεύσαμε τις προσφορές σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί», συνέχισε και ανέφερε αναλυτικά και άλλα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα περί μειωμένου ΦΠΑ ως αντίδοτο στην ακρίβεια. «Αυτό το μέτρο δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες όπως στην Ισπανία. Δεν πέτυχε. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία και συγκρίνετε με την Ελλάδα. Πόσο στοιχίζει το μέτρο; 4 δις τον πρώτο χρόνο και 2,4 δις για κάθε επόμενο χρόνο. Όλα τα μέτρα τα οποία έχετε εξαγγείλει στοιχίζουν στην 4ετία 45,8 δις. Αυτή η πρόταση νόμου πρέπει να κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο. Είναι εδώ η κοστολόγηση. 45 δις την τετραετία στοιχίζουν αυτά που τάζετε. Δεν έχετε μάθει τίποτα από τα λάθη σας. Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη. Χρεοκοπία και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή. Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν χρέος να μην καταφεύγουν σε εύκολα συνθήματα που χαϊδεύουν αυτιά. Όταν βρεθήκατε στην ίδια θέση το 2018 ο αρχηγός σας τι έλεγε; Να σας το θυμίσω; Ότι οι μειώσεις στο ΦΠΑ δεν θα περάσουν ποτέ στους καταναλωτές και είναι αναποτελεσματικές. Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καρέκλα και Τσίπρας – ΣΥΡΙΧΑ με καρέκλα», ανέφερε δείχνοντας προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί αυτή την κοστολόγηση να την πάει στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. «Δεν μπορείτε να τάζετε λαγούς με πετραχήλια χωρίς απάντηση. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Άκουσα και τον αρχηγό σας ότι φέρνει φρέσκο αέρα αλλά φοβάμαι ότι είναι αέρας κοπανιστός», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη θέση της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση κάνει πλάτες στα συμφέροντα. «Τότε ποιος μείωσε 50 φόρους και βελτίωσε μισθούς και συντάξεις; Ποιος διαθέτει μόνο φέτος 7 δις για κοινωνικές παροχές έχοντας φορολογήσει και εισπράξει εκατοντάδες εκάτ. από του παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος; Ποιος αύξησε το αφορολόγητο στις οικογένειες με παιδιά και το επίδομα μητρότητας; Ποιος διευκολύνει τους νέους; Ποιος έχει προσφέρει πρώτη κατοικία με το πρόγραμμα “Σπίτι μου”; Θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολύ ώρα για τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση», αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.

«Είναι οξύμωρο τη μάχη κατά κολοσσών να την δίνει η κεντροδεξιά παράταξη και εσείς να μας ασκείτε κριτική γιατί τα βάζουμε με τις πολυεθνικές», ανέφερε.

«Μας λέτε να μειωθεί ο ΦΠΑ για λίγο. Και μετά; Βγείτε επιτέλους από τον φαντασιακό σας κόσμο και να λέτε ψέματα και για τη σύγκριση των τιμών. Άκουσα τον αρχηγό σας να λέει για τη φέτα», συνέχισε και ανέφερε συγκεκριμένες τιμές της φέτας σε σύγκριση με άλλες χώρες.

«Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει τουλάχιστον παρεμφερή προϊόντα. Όχι βιολογικό λάδι με κανονικό και σε διαφορετικές συσκευασίες. Μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει», πρόσθεσε.

«Το βάρος της ψήφου της 9ης Ιουνίου θα είναι μεγάλο»

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η σημερινή συζήτηση είναι η τελευταία πριν τις ευρωεκλογές. «Τα στοιχήματα της νέας ευρωπαϊκής πενταετίας συνδέονται και με τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες», υπογράμμισε και μίλησε αναλυτικά στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα όπως μεταξύ άλλων το κοινό ζητούμενο ενιαίας ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχουμε ευρωεκλογές σε δύο εβδομάδες τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν πει κουβέντα για την Ευρώπη της επόμενης ημέρας. Επιλέγετε να μετατρέψετε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Αν θα πετύχει ή όχι θα το δούμε. Το γεγονός ότι το μέλλον της Ευρώπης απουσιάζουν από τον πολιτικό σας λόγο δεν σας καθιστά δύναμη αξιόπιστη να διεκδικήσει αυτά που αξίζουν στους Έλληνες. Η παράταξη μας έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν συντονισμένα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης τότε φώναζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Το βάρος της ψήφου της 9ης Ιουνίου θα είναι μεγάλοΟι πολίτες ξέρουν πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στον τόπο ώστε αυτός να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, μακριά από πειραματισμούς, μακριά από αψήφιστα δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας. Ο λαός μας κρίνει και διακρίνει. Όλοι μας γνωρίζουμε τις δυσκολίες, την αγωνία του νοικοκυριού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αν σήμερα σας απάντησα εγώ. Σε δύο εβδομάδες θα σας απαντήσουν εκείνοι», πρόσθεσε κλείνοντας την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.

Πηγές: ΕΡΤΝews Εμμανουέλα Αργείτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Βίντεο με τον «δράκο των ασανσέρ» έχει η ΕΛ.ΑΣ. – Τον αναγνώρισε η 14χρονη

Επαγγελματίες υγείας: Αυξήθηκαν κατά 1,5% πέρυσι – Η «ακτινογραφία» της ΕΛΣΤΑΤ

Εθελοντική δράση από μικρούς δημότες της Καρδίτσας