karditsa365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΚΑΡΔΙΤΣΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7ος Πλαστήριος Δρόμος

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Καρδίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τη συνεργασία των Αθλητικών Συλλόγων Καρδίτσας, ”Φωκιανός”, ”Ωρίων” και Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας, προκηρύσσουν τον 7ο Πλαστήριο Δρόμο με αγώνες δρόμου σε άσφαλτο 21,1χλμ, 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ. για παιδιά έως 12 ετών.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Τόπος διεξαγωγής: 21,1 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στο ύψος της αναρρυθμιστικής περίπου και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική)

10 χλμ. : Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή μετά τα Χίλια Δέντρα και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

5 χλμ.: Αφετηρία από την Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική) με κατεύθυνση προς την αναρρυθμιστική λίμνη, αναστροφή στο ύψος του Νοσοκομείου και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική).

1000μ για παιδιά: Αφετηρία Καραϊσκάκη (ύψος Μασούτη) και μέσω πεζόδρομου Στ. Λάππα, τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αντιλαµβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζηµιές ή φθορά στην υγεία τους. Κάθε δροµέας συμμετέχει στη διοργάνωση οικειοθελώς και µε δική του ευθύνη. Έχει την πλήρη ευθύνη της συµµετοχής του όσον αφορά σε θέµατα υγείας, φυσικής του κατάστασης και της ικανότητάς του να πάρει μέρος στον αγώνα.

Ο Δήμος Καρδίτσας και οι σύλλογοι δεν φέρουν καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυµατισµού, ζηµιάς, κλοπής ή άλλου είδους φθοράς που µπορεί να υποστεί συµµετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Επίσης, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και μπλουζάκια. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Στον αγώνα των 1000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1000μ θα είναι για παιδιά έως 12 χρονών.

Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τους αγώνες 21,1χλμ, 10χλμ και 5χλμ δεν θα γίνουν εγγραφές πριν την έναρξή τους, λόγω ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συνωστισμού. Για τα παιδιά δεν απαιτείται εγγραφή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Ευθυμίου, τηλ.6977965969 και για τεχνικά θέματα και εγγραφές στον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας κ. Βησσάρη Ζησόπουλο, τηλ. 6946314010.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

08:30 Ημιμαραθώνιος

08:40 10χλμ

08:50 Ο αγώνας 5χλμ

09:00 Ο αγώνας 1000μ για παιδιά

10:00 Απονομές κυπέλλων και μεταλλίων

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μέχρι 18 ετών19-2930-3940-4950-59Μέχρι 18 ετών19-2930-3940-4950-5960 και άνω

60-69

70 ετών και άνω

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους (ΔΩΡΕΑΝ)

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.

Για τον έλεγχο των δρομέων θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου. Για τον Ημιμαραθώνιο στην εκκίνηση, στο 5οχλμ, 10οχλμ, 15οχλμ και στον τερματισμό, για τον αγώνα των 10 χλμ. στην εκκίνηση, στο 5ο χλμ και στον τερματισμό. Για τον αγώνα των 5χλμ. στην εκκίνηση και στον τερματισμό, ενώ έλεγχος θα γίνεται και στην αναστροφή.

Ο Πλαστήριος Δρόμος θα πραγµατοποιηθεί την ηµέρα που έχει οριστεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωµα ο Δήμος Καρδίτσας να αποφασίσει την αναβολή ή την ακύρωση του αγώνα. Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωµα σε ολική ή µερική αποζηµίωση για το λόγο αυτό.

Όροι Συµµετοχής την ηµέρα του Αγώνα

Οι δρομείς οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών και του προσωπικού της διοργάνωσης.

Ο αριθµός συµµετοχής είναι προσωπικός και δεν µεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δροµέα σε καµιά περίπτωση.

Οι συµµετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από τους διοργανωτές του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθµού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Η πρόσβαση στη διαδροµή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερµατισµού δεν επιτρέπεται σε καµιά περίπτωση σε µη εγκύρως εγγεγραµµένους δροµείς (άτοµα χωρίς εµφανή έγκυρο αριθµό συµµετοχής).

Το όριο ολοκλήρωσης του δρόµου των 21,1χλμ έχει οριστεί στις 2ώρες και 30΄, των 10χλµ. έχει οριστεί σε 1 ώρα και 40΄, ενώ των 5χλµ έχει οριστεί στα 50 λεπτά, από την εκκίνηση των αγώνων. Το όριο ολοκλήρωσης του δρόμου 1000µ. για παιδιά έχει οριστεί στα 15 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (09:00).

Όσοι δρομείς δεν καταφέρουν να τερµατίσουν µέσα στα ανωτέρω όρια, οφείλουν να ελευθερώσουν τις διαδροµές του αγώνα, ανεβαίνοντας στο πεζοδρόµιο και σε περίπτωση που επιθυµούν να συνεχίσουν, να αγωνίζονται µε δική τους ευθύνη.

Η συµµετοχή στον αγώνα σηµαίνει αποδοχή των παραπάνω όρων.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα με νεότερη ανακοίνωσή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Zendaya Reveals her Favorite Looks from her New Boohoo Campaign

admin

Συνεχίζονται οι τροχονομικές δράσεις στη Θεσσαλία με στόχο την οδική ασφάλεια

Whoa! Ava Phillippe Looks More Like Mom Reese Than Ever With New Lob

admin